Ābolu spiešanas process



Ābolu sagatavošana

Ābolu stāvoklis būtiski ietekmē ābolu sulas derīguma termiņu, kā arī garšu.

Sulu spiešanai domātie āboli ir stingri, veseli, bez bojājumiem, āboli nav sagrābti ar zāli un/vai zariem, nav dubļaini (mēs ābolus tikai noskalosim), kā arī āboli, ilgāk glabājoties, zaudē sulīgumu un bojājas.

Pirms ābolu smalcināšanas āboli tiek pārlasīti un skaloti.


Ābolu sagatavošana

Ābolu stāvoklis būtiski ietekmē ābolu sulas derīguma termiņu, kā arī garšu.

Sulu spiešanai domātie āboli ir stingri, veseli, bez bojājumiem, āboli nav sagrābti ar zāli un/vai zariem, nav dubļaini (mēs ābolus tikai noskalosim), kā arī āboli, ilgāk glabājoties, zaudē sulīgumu un bojājas.

Pirms ābolu smalcināšanas āboli tiek pārlasīti un skaloti. 

Ābolu smalcināšana

Mobilā sulu stacijas ābolu sulu spiešana notiek ar paku preses spiedi, pirms tam āboli tiek sasmalcināti. Sulu spiešanai minimālais ābolu daudzums ir 2 lielie maisi (tautā saukti – cukura maisi) – 60 kg. Ja vēlies spiest ābolu sulu miksus, pievienojot augļus, ogas vai dārzeņus, der zināt, ka: ķirbis vai arī melone ir jāsagriež gabalos ābolu izmērā; burkāniem, jābūt tīriem, ananasiem mizotiem; ogas, lai tām labāk atdalītos sula, ieteicams pirms tam saldēt; cidonijas, bumbierus, ingveru var pievienot kopā ar āboliem, bet tie nevar būt puvuši. Bietes nepieņemam. 

Ābolu spiešana ar spiedi

Spiežam ābolu sulu no Jūsu lasītiem āboliem. Minimālais daudzums 2 pilni cukurmaisi. 

Savukārt, ja vēlies ābolu sulas garšu papildināt ar augļiem, ogām, dārzeņiem (kā piemēram bumbieri, aronijas, ķirbji), tad jāņem vērā, ka sula var kļūt saldāka, bet tas nozīmē, ka saīsinās tās derīguma termiņš. Tāpēc iesakām saglabāt proporciju 20:80, lai ābolu pārsvars nodrošinātu garntiju sulas ilgākai uzglabāšanai.

Svaigi spiestā ābolu sula

Izspiestā ābolu sula tiek filtrēta un ir gatava lietošanai uzturā uzreiz. Yaču, lai tā būtu uzglabājama ilgāk to pirms pildīšanas iepakojumos, pasterizē +85C +/- 2° temperatūrā. Ja sulu nevēlaties pasterizēt un iepakot, bet vēlas to saņemt tikko spiestu klienta traukos – tiem jābūt metāla vai plastmasas traukiem ar minimālo tilpumu 5 litri. Pieteikties ābolu sulu spiešanai iespējams pa tālruni 28162882