Rudens sezonas aktualiāte - ābolu sulu spiešanas pakalpojumi
IK MSimis "Mobilā sulu stacija" piedāvā ābolu sulu spiešanas pakalpojumus gan savā bāzes vietā Murjāņos, gan izbraukumā pie klientiem.
Minimālās prasības individuālu klientu apkalpošanai ir vismaz 60 kg (2 pilni lielie cukurmaisi) ābolu, kas var būt dažādu šķirņu, tas piešķirs īpašu garšu buķeti.
Sulu spiešanas process
Mobilā sulu stacija sulas spiešanā nodrošina sekojošus procesus:
augļi tiek skaloti;
augļi tiek smalcināti;
no iegūtas masas tiek izspiesta sula;
izspiestā sula tiek filtrēta;
filtrētā sula tiek pasterizēta +85° +/- 2° temperatūrā;
pasterizētā sula tiek iepakota pēc klienta izvēles - 3 vai 5 litru maisā ar krāniņu vai stāvpakas maisā ar krāniņu.
Augļu sagatavošana sulai
Ābolu stāvoklis būtiski ietekmē ābolu sulas derīguma termiņu, kā arī garšu.
Sulu spiešanai domātie āboli ir stingri, veseli, bez bojājumiem, āboli nav sagrābti ar zāli un/vai zariem, nav dubļaini (mēs ābolus tikai noskalosim), kā arī āboli, ilgāk glabājoties, zaudē sulīgumu un bojājas.
Atceries - jo skabāki āboli, jo labāk glabāsies sula – tieši skābe ir galvenais konservants.
Ja vēlies vairāk uzzināt gardas ābolu sulas noslēpumus, lasi mūsu Vai tu zināji, ka.. sadaļā.
Savukārt, ja vēlies ābolu sulas garšu papildināt ar augļiem, ogām, dārzeņiem (kā piemēram bumbieri, aronijas, ķirbji), tad jāņem vērā, ka sula var kļūt saldāka, bet tas nozīmē, ka saīsinās tās derīguma termiņš. Tāpēc iesakām saglabāt proporciju 20:80, lai ābolu pārsvars nodrošinātu garntiju sulas ilgākai uzglabāšanai.
Cik daudz ābolu nepieciešams sulai?
Sulu spiešanai minimālais ābolu daudzums ir 2 lielie maisi (tautā saukti – cukura maisi) – 60 kg.
Ja vēlies spiest ābolu sulu miksus, pievienojot augļus, ogas vai dārzeņus, der zināt, ka:
ķirbis vai arī melone ir jāsagriež gabalos ābolu izmērā;
burkāniem, jābūt tīriem, ananasiem mizotiem;
ogas, lai tām labāk atdalītos sula, ieteicams pirms tam saldēt;
cidonijas, bumbierus, ingveru var pievienot kopā ar āboliem, bet tie nevar būt puvuši.
Bietes nepieņemam.
Iepakojumi un cenas
Sulu iepakojumi sertificēti saskaņā ar ES noteikumiem, piemēroti pārtikas rūpniecībai.
Pēc Jūsu izvēles piedāvājam Jūsu sulas iepakot 3 un 5 litru sulu maisos (caurspīdīgs vai folijas sulas maiss ar krānu), kurus varam iepakot attiecīgās kartona kastītēs (Bag in Box). Šie iepakojumi ir „dabai draudzīgi”, tiem ir ražotāja garantija par augstākās kvalitātes izejmateriāliem, tie pārstrādājami pēc to lietošanas.
Tāpat varam piedāvāt sulu pildīt 3 un 5 litru stāvpakās („somiņās” Pouch Up). Šis iepakojums pēc izlietošanas nav šķirojams.
Ja sulu nevēlies pasterizēt un iepakot, bet vēlies to saņemt tikko spiestu klienta traukos – tiem jābūt metāla vai plastmasas traukiem ar minimālo tilpumu 5 litri.
Cenas
Norēķinus var veikt skaidrā naudā, ar pārskaitījumu vai norēķinoties ar karti. Var izrakstīt kvīti vai rēķinu, ko lūgums pirms tam informēt.
2024.gada sezonas cenas izspiestām sulām:
3 l maiss – 2,45 €
5 l maiss – 3,50 €
3 l stāvpaka – 3,00 €


Sulu transportēšana
Iepakojumos iepildītās sulas tiek atdzesētas, karsti iepakojumi tiek transportēti tikai ar klienta atbildību! Karstos iepakojumus (+50° un vairāk) aizliegts ņemt un nest, turot aiz ventiļiem (t.s. krāniņiem);
Transportējot sulu iepakojumus ir ļoti svarīgi pasargāt iepakojumus no asiem priekšmetiem!
Uzmanīgi ar krāniņiem, tiem deformējoties, sulai piekļūst gaiss – sula var iztecēt vai sākties rūgšanas procesi. Tāpēc raugies , lai vienmēr krāniņi būtu iepakojuma augšpusē.
Sulu uzglabāšana
Uzglabāšanas ilgums ir atkarīgs no ābolu gatavības pakāpes, kā arī no tā, cik saudzīgi rīkojas ar iepakojumu sulas pārvešanas un uzglabāšanas laikā. Tāpēc:
- izvairies turēt iepakojumus tiešos saules staros;
- uzglabā iepakojumus vēsā, tumšā vietā, pasargā no grauzējiem;
- uzglabāšanas temperatūra nedrīkst būt zemāka par 0° un nedrīkst pārsniegt +20°;
- slēgta sulas iepakojuma derīguma termiņš ir vismaz pusgads.
Sulu lietošana
Sulu iesakām izlietot 6-8 mēnešu laikā (tad tā saglabā vislabākas garšas un smaržas īpašības). Sulu pirms lietošanas vēlams mazliet sakratīt, tā var saturēt dabīgās nogulsnes.
Atvērtā iepakojumā sula ir derīga mazāk kā mēnesi, pie nosacījuma, ka tiek ievēroti glabāšanas noteikumi: lejot sulu, krāniņš atrodas zemāk (tas ir vērsts uz leju) nekā sulas iepakojums, t.i., iepakojumā neiekļūst gaiss. Uzglabājot ledusskapī, sulas uzglabāšanas termiņš var būt ilgāks.
Pie mums vari arī iegādāties ābolu sulu miksus
Aicinām mūsu iVeikalā iegādāties dažādus ābolu sulu missus. Tāpat arī gardo sulu miksu receptes var būt par iedvesmu Tev. Varam izspiest arī Tavas radošās receptes. Ņem vērā, ka par garšu, uzglabāšanas ilgumu Tavai āblu sulas receptei atbildību nevaram uzņemties, un tomēr esam gatavi Tevi atbalstīt radošajos lidojumos. Tikmēr izvēlies kādu no mūsu radītajiem ābolu sulu miksiem, pasūti, saņem un nogaršo!
Mēs atrodamies Murjāņos
Mūs ērti atradīsi Murjāņos pie veikala "Vīganti"
- braucot no Rīgas puses, nogriežoties pa kreisi, turpini ceļu līdz "Bundzeniekiem"
- braucot no Raganas buses, nogriežoties pa labi, turpini ceļu līdz "Bundzeniekiem"
Piesakies pirmais uz savu ābolu spiešanu pie mums
Šeit vari ievadīt informāciju, lai pieteiktos rindā uz sulu spiešanu pie mums Murjāņos. Aizpildi formu un tās dati tiks automātiski nosūtīti uz mūsu e-pastu un mēs iespējami drīz ar Tevi sazināsimies, lai apstiprinātu sulu spiešanas laiku.